ANRCTI a demarat procesul de mediere in litigiul dintre Cosmote si Telemobil (Zapp) pentru ca cei doi operatori de telefonie mobila sa ajunga la o solutie amiabila in privinta legaturii de interconectare, a declarat presedintele autoritatii, Dan Geor
ANRCTI a demarat procesul de mediere in litigiul dintre Cosmote si Telemobil (Zapp) pentru ca cei doi operatori de telefonie mobila sa ajunga la o solutie amiabila in privinta legaturii de interconectare, a declarat presedintele autoritatii, Dan Georgescu.
In perioada litigiului, legatura de interconectare intre cei doi operatori, in lipsa unui acord, va ramane guvernata de Decizia din 2 martie 2007 a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) care obliga reluarea conexiunilor dintre Telemobil si Cosmote, a precizat Georgescu.
Pana la solutionarea pe fond a litigiului, tarifele de interconectare intre cele doua retele se stabilesc pe baza principiului reciprocitatii la nivelul de 0,12 dolari/minut pentru apeluri si de 0,03 dolari/SMS, se arata in decizia ANRCTI.
ANRCTI sustine ca prejudiciile suferite de utilizatorii celor doi furnizori ca urmare a intreruperii legaturii de interconectare sunt de o gravitate exceptionala avand in vedere numarul mare al utilizatorilor celor doua retele de telefonie mobila.
In cadrul litigiului deschis la ANRCTI, Cosmote a aratat ca, de la data de 1 martie 2007, Telemobil a intrerupt legatura de interconectare dintre cele doua retele, in prezent utilizatorii finali ai celor doua companii fiind in imposibilitate de a mai comunica intre ei.
In aceste conditii, Cosmote a solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea Telemobil sa asigure serviciile de interconectare in aceleasi conditii tehnice si comerciale.
Telemobil a declarat ca solicitarea Cosmote nu este intemeiata deoarece nu exista o situatie exceptionala si un prejudiciu grav, sustinand ca oprirea traficului dintre cele doua retele se datoreaza incetarii acordului de interconectare dintre parti incepand cu data de 1 martie 2007, iar Cosmote a fost informata, in timp util, cu privire la intentia de intrerupere a legaturii de interconectare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.