Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie, informeaza un comunicat al companiei. Orange a solicitat si a primit dreptul de a
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie, informeaza un comunicat al companiei. Orange a solicitat si a primit dreptul de a utiliza un milion de numere nationale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa. Companiei Vodafone i-au fost alocate un milion de numere nationale, iar Cosmote a primit dreptul de a utiliza si ea un milion de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila, mai precizeaza comunicatul ANRCTI. Compania Canal S a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 39 de judete ale tarii si in Bucuresti.
Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa. De asemenea, companiei UPC Romania i-au fost alocate 130.000 de numere la nivelul judetelor Suceava, Iasi, Galati, Buzau, Braila, Constanta, Prahova, Hunedoara, Timis, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita si Bucuresti.
Resursele de numerotatie oferite pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 73,5 de milioane, din care 55,3% reprezinta resursele pentru servicii de telefonie fixa, iar 43,5% resurse oferite pentru servicii de telefonie mobila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.