Unii dintre romanii plecati la munca in Europa cumpara terenuri in satul natal si construiesc vile dupa modelul celor din Italia, Spania sau Franta, iar altii se grabesc sa cumpere apartament la oras pentru folosul personal sau pentru a-l inchiria, p
Unii dintre romanii plecati la munca in Europa cumpara terenuri in satul natal si construiesc vile dupa modelul celor din Italia, Spania sau Franta, iar altii se grabesc sa cumpere apartament la oras pentru folosul personal sau pentru a-l inchiria, potrivit analistului imobiliar Artur Silvestri. Multi dintre romanii care au ales sa munceasca in strainatate si care acum se intorc in tara cu bani pot cumpara teren agricol, padure si locuri de casa, incredibil de ieftine fata de rudimentarul apartament de oras, a comentat Silvestri. De exemplu, o locuinta la bloc in Craiova costa cam cat o mosie de 50 de hectare in Campia Olteana. Analistul mai spune ca acest fenomen a demarat cu ceva timp in urma, continua si in prezent si poate avea repercusiuni asupra pietei imobilare. "Aceste efecte s-au simtit la noi cu brutalitate chiar in vara lui 2003, cand (...) s-a injectat aici mecanismul creditului ipotecar", sustine Silvestri intr-o analiza. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.