Firma Urban Development&Management din Bucuresti, infiintata la finele lunii ianuarie a acestui an, a achizitionat baza sportiva a uzinei Aro Campulung, aflata in faliment, la un pret de 3,15 milioane lei. "Activul scos la licitatie a fost adjudecat
Firma Urban Development&Management din Bucuresti, infiintata la finele lunii ianuarie a acestui an, a achizitionat baza sportiva a uzinei Aro Campulung, aflata in faliment, la un pret de 3,15 milioane lei. "Activul scos la licitatie a fost adjudecat de firma Urban Development&Management, la pretul de pornire de circa 3,15 milioane lei, de altfel firma Urban Development&Management fiind singura oferta pentru licitatie", a declarat lichidatorul companiei, Gheorghe Banu, citat de Mediafax. Urban Development&Management, inregistrata la 22 ianuarie 2007 la Registrul Comertului, este detinuta de Sergiu Filip, care detine 99% din capitalul social al firmei, si de Clementina Sima, cu 1% din actiuni. Baza sportiva se afla in zona Olga Bancic din Campulung. Activul a fost achizitionat impreuna cu terenul aferent in suprafata de 16.470 metri patrati. Lichidatorul Aro a vandut prin licitatie, anterior, mai multe active ale uzinei de automobile din Campulung. Primul activ, Fabrica de Piese si Subansamble Auto (FPSA), a fost vandut, la sfarsitul lunii ianuarie, companiei Two Mar Business din Campulung, pentru 2,36 milioane de lei. Cel de-al doilea activ, hala motor, a fost achizitionat de catre persoana fizica Ion Branescu, din Pitesti, cu suma de 1,13 milioane lei. Totodata, firma Amrom Automotive a achizitionat, la jumatatea lunii februarie, activele detinute de Aro la Centrul de Studii pentru Automobile Romanesti (CESAR), respectiv terenuri si constructii, la pretul de 3,66 milioane lei. Aro, singura firma producatoare de autovehicule de teren din Romania, a fost privatizata in iulie 2003, cand societatea Cross Lander, inregistrata in SUA, a cumparat de la stat pachetul majoritar de actiuni. Ulterior, statul roman a actionat firma americana in instanta, pentru nerespectarea angajamentelor de investitii din contractul de privatizare, iar firma a intrat in faliment.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.