Cele patru fabrici care produc zahar din sfecla se vor retrage din Patronatul Producatorilor de Zahar si vor constitui un alt patronat, deoarece se gasesc in conflict de interese cu importatorii. In aceasta saptamana conducerea Patronatului Producato
Cele patru fabrici care produc zahar din sfecla se vor retrage din Patronatul Producatorilor de Zahar si vor constitui un alt patronat, deoarece se gasesc in conflict de interese cu importatorii. In aceasta saptamana conducerea Patronatului Producatorilor de Zahar a fost preluata de Emi Dobrescu, directorul fabricii de zahar Agrana, a precizat fostul presedinte al patronatului, Ion Armenean. Acesta a mai precizat ca toate cele patru fabrici de zahar din sfecla se vor retrage din patronat.
"Ca director al fabricii de zahar din Ludus, am decis retragerea din patronat, deoarece consider ca interesele nu pot fi aparate de importatori, iar in scurt timp se vor retrage si celelalte trei fabrici de zahar din sfecla", a spus Armenean. In Romania exista patru fabrici care au primit cota de zahar din sfecla, respectiv Zahar Oradea ( 33.123 tone), Zaharul Ludus (33.395), Zahar Bod (18.406) si SC Agrana SA (24.240 tone). De asemenea, cota de zahar brut a fost alocata celor sase fabrici importatoare: Zahar Oradea (31.480 tone), Zahar Corabia (36.320), Zahar Liesti (53.092), SC Agrana SA (130.668), SC Marr Sugar SRL (36.320) si Zaharul Calarasi ( 41.756).
In urma negocierilor cu Uniunea Europeana, Romania a obtinut o cota de 109.164 de tone de zahar din sfecla si o cantitate de 329.636 de tone pentru procesarea zaharului brut, precum si o cota de 9.981 de tone de izoglucoza, materie prima in industria bauturilor racoritoare si alte domenii.
Potrivit organizarii comune de piata, anul de comercializare incepe la data de 1 octombrie si se incheie la data de 30 septembrie a anului urmator. Astfel, cantitatea de zahar si izoglucoza pentru anul 2007 va corespunde celor 9 luni din anul de comercializare, respectiv 1 ianuarie - 31 septembrie 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.