Rulajele efectuate la Bursa de Valori Bucuresti sunt in continua scadere, ca urmare a atitudinii rezervate a investitorilor, dupa scaderile puternice de saptamana trecuta, cand la Bursa rulajele atingeau maximele anului.
La inchiderea sedintei
Rulajele efectuate la Bursa de Valori Bucuresti sunt in continua scadere, ca urmare a atitudinii rezervate a investitorilor, dupa scaderile puternice de saptamana trecuta, cand la Bursa rulajele atingeau maximele anului.
La inchiderea sedintei de ieri, valoarea tranzactiilor realizate la BVB a ajuns la 38,96 milioane de lei, in scadere cu 16,53% fata de nivelul de 46,68 milioane de lei inregistrat in sedinta anterioara.
Atitudinea rezervata a investitorilor s-a vazut si in evolutia indicilor Bursei, acestia inchizand sedinta cu cresteri mai mici de 1%, dupa ce pe parcursul sedintei, indicii aveau un avans de 2%. Cea mai mare crestere a inregistrat-o indicele BET, care la inchidere a ajuns la 8.533,53 puncte, in crestere cu 0,78% fata de inchiderea anterioara.
Indicele BET-C, care evidentiaza evolutia Bursei, a inchis sedinta cu o crestere de 0,59% si a ajuns la 5.485,36 puncte. Presiunea la cumparare din prima parte a zilei s-a redus spre final, iar cotatiile au revenit spre nivelul inregistrat miercuri. Aceeasi situatie a fost si in cazul titlurilor societatilor de investitii financiare, pentru care s-au inregistrat tranzactii in valoare de 26,33 milioane lei, adica 67,58% din rulajul total al pietei.
Indicele BET-FI a ajuns la 56.379,71 puncte, in crestere cu 0,59%, cel mai mare avans dintre titlurile SIF fiind inregistrat de SIF Transilvania, de 1,37%, in timp ce SIF Moldova s-a depreciat cu 1,1%.
Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Oltenia, cu tranzactii de 10,78 milioane lei, actiunile societatii inregistrand o crestere de 1,33%, de la 3,01 lei, pana la 3,05 lei.
In sectorul petrolier, cotatia actiunilor Petrom a stagnat la 0,57 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 2,33 milioane lei. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au pierdut 0,96%, pe fondul unor schimburi in valoare de 1,16 milioane lei. Tranzactiile cu titlurile Bancii Transilvania au ajuns la 2,45 milioane lei, iar actiunile s-au apreciat cu 1,9%. Actiunile BRD s-au apreciat cu 0,47%. Actiunile Transelectrica s-au apreciat cu 1,92%, pana la 47,70 lei, pe fondul unor tranzactii de peste 1,7 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.