Operatorul de telefonie mobila Orange va lucra din acest an, pentru servicii de creatie, cu agentia Leo Burnett &Target, transmite NewsIn, citand surse apropiate negocierilor. Leo Burnett &Target este prima agentie din Romania finalista la Cannes si

Operatorul de telefonie mobila Orange va lucra din acest an, pentru servicii de creatie, cu agentia Leo Burnett &Target, transmite NewsIn, citand surse apropiate negocierilor. Leo Burnett &Target este prima agentie din Romania finalista la Cannes si este afiliata operatiunilor grupului mondial de publicitate Publicis
Miscarea Orange in Romania vine ca urmare a revizuirii contului de creatie la nivel paneuropean, estimat la circa 200 de milioane de dolari, in primavara anului trecut. La nivel european, operatorul de telefonie Orange alesese atunci sa lucreze cu doua agentii din acelasi grup, Publicis si cu Euro RSCG, parte din celebrul grup francez Havas. Ambele grupuri, Publicis si Havas, deruleaza operatiuni in Romania.
Dintre agentiile afiliate celor doua grupuri de publicitate, Publicis Romania, Saatchi & Saatchi, Leo Burnett & Target si ADDV Euro RSCG, Orange a ales sa lucreze cu Leo Burnett & Target, au declarat persoane apropiate procesului de revizuire a contului de creatie al operatorului de telefonie. Atat reprezentantii Orange Romania, cat si ai agentiei de publicitate Leo Burnett & Target nu au comentat informatia potrivit careia cele doua vor colabora.

Tempo a asigurat rebrandingul Dialog in Orange

Agentia in portofoliul careia se afla pana acum contul de creatie Orange este agentia independenta romaneasca Tempo Advertising. Tempo a asigurat rebrandingul Dialog in Orange, in 2002. unctual, Orange Romania a lucrat in ultima perioada si cu una dintre cele mai creative agentii din Europa, Wieden & Kennedy Londra (de exemplu, campania "Hide & Seek", din toamna lui 2006).
Contul de media al Orange este gestionat in Romania de o agentie afiliata altui grup mondial de publicitate, Interpublic. Este vorba despre Initiative Media.
Agentia full-service Leo Burnett & Target SA, infiintata in 1994, este detinuta minoritar de grupul Publicis si se numara printre cele mai mari agentii de publicitate din Romania. Agentia detine clienti precum Altex, Interbrew (Bergenbier), Cris-Tim, QAB (Prigat) si Philip Morris. Leo Burnett&Target face parte din grupul Leo Burnett Romania, care mai grupeaza agentiile Starcom si Starlink Media (servicii de comunicare media), Starlink Creative Services (creatie), iLeo (servicii interactive), The Practice (PR) si 23 (shop de creatie).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.