Noul sef al Directiei Generale Anticoruptie din MAI este procurorul sef Irinel Paun, din septembrie 2005 procuror-sef al sectiei I de la Directia Nationala Anticoruptie din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Propunerea a fost av
Noul sef al Directiei Generale Anticoruptie din MAI este procurorul sef Irinel Paun, din septembrie 2005 procuror-sef al sectiei I de la Directia Nationala Anticoruptie din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Propunerea a fost avizata ieri de ministrul de Interne, Vasile Blaga, postul de director al DGA urmand sa fie ocupat dupa detasarea procurorului de catre CSM.
Procurorul Irinel Paun este cel care, in luna iunie 2005, a ridicat interdictia de a parasi tara instituita pentru Sorin Ovidiu Vantu, cercetat in dosarul BID, cu o luna inainte ca instanta Judecatoriei sectorului 1 sa se pronunte.
Irinel Paun a supravegheat unele dintre cele mai importante dosare de anticoruptie din DNA, printre care si dosarul Zambaccian al fostului premier Adrian Nastase. Paun detine, din 1995, un imobil de 65 de metri patrati, a carui valoare impozabila este de 506 milioane de lei vechi, iar din 2004 a mostenit jumatate din casa parinteasca. In ianuarie 2007, el a achizitionat un autoturism de lux Mercedes S 180, fabricat in 2001. Potrivit CV-ului sau, Irinel Paun nu cunoaste nicio limba straina.
Functia de sef al DGA a ramas libera in urma cu doua zile, cand procurorul Marian Sintion a plecat de la conducerea institutiei, motivandu-si demisia prin motive profesionale. "Se lupta cu morile de vant. Sunt persoane si structuri care nu vor sa-l mai ajute", ne-au declarat atunci surse din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Societatea civila a reactionat dur la aceasta demisie, spunand ca plecarea lui Sintion a fost influentata de persoane din cadrul MAI, care erau vizate de anchetele DGA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.