Camera Deputatilor a organizat ieri o sedinta solemna, dedicata Zilei femeii. Deputatii au chiulit in masa, iar invitatii de onoare nu au venit. Intr-o sala aproape goala, cativa parlamentari au luat cuvantul de la tribuna. In versuri sau proza, ei s

Camera Deputatilor a organizat ieri o sedinta solemna, dedicata Zilei femeii. Deputatii au chiulit in masa, iar invitatii de onoare nu au venit. Intr-o sala aproape goala, cativa parlamentari au luat cuvantul de la tribuna. In versuri sau proza, ei s-au intrecut in elogii la adresa femeii si a importantei acesteia pentru societate. In maximum jumatate de ora sedinta a luat sfarsit. A urmat apoi un cocktail pentru invitatele la sedinta festiva, cheltuielile urmand sa fie suportate din bugetul Camerei.

Maria Basescu si Ioana Tariceanu nu au onorat invitatia

Ideea unui astfel de eveniment a apartinut Comisiei pentru egalitate de sansa si a fost aprobata de Biroul Permanent al Camerei in sedinta de luni. Comisia a intocmit o lista a invitatelor, printre care s-au aflat sotia sefului statului, sotia premierului, 10 femei ambasador, femei de succes din mediul de afaceri si din mass-media. Pe lista respectiva nu figurau insa niciunul dintre ministrii femei: Monica Macovei, Anca Boagiu, Sulfina Barbu. Presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse, Minodira Cliveti (PSD), a afirmat ca cei trei ministri au fost invitati, intrucat lista initiala a fost completata cu propuneri din partea altor deputati. Desi niciunul dintre organizatorii evenimentului nu a stiut sa spuna cu certitudine daca au fost sau nu invitati, cert este ca atat cele trei femei din Executiv, cat si Maria Basescu si Ioana Tariceanu au lipsit de la sedinta dedicata Zilei femeii.

Femeile din Senat nu au fost serbate

In timp ce la Camera Deputatilor se sarbatorea Ziua femeii intr-o sedinta solemna, pentru Senat a fost o zi obisnuita de plen. Senatorii au impartit totusi flori colegelor, insa nu le-au laudat in versuri, asa cum au facut deputatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.