Firma de constructii Acvatot, din Bucuresti, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu 66% fata de nivelul din 2005, iar pentru acest an compania estimeaza o cifra de afaceri de circa 23 de milioane de eur
Firma de constructii Acvatot, din Bucuresti, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu 66% fata de nivelul din 2005, iar pentru acest an compania estimeaza o cifra de afaceri de circa 23 de milioane de euro, a declarat directorul financiar al companiei, Felicia Farc, citata de Mediafax.
"Cresterea se datoreaza in primul rand dezvoltarii sectorului constructiilor, dar si gradului ridicat de uzura a retelelor din Romania. Anul trecut am incheiat peste o suta de contracte de lucrari de constructie si reabilitare a retelelor si am intrat pe piata de gaz", a afirmat Farc.
Farc a precizat ca lucrarile de apa si canalizare au avut o pondere de 30% in cifra de afaceri, iar o cota de 40% din suma totala a fost reprezentata de proiectele de amenajari de drumuri si constructii de retele pentru clienti privati, printre care Cora, Carrefour, Bricostore sau Mobexpert.
"Am contractat deja mai multe lucrari pentru Distrigaz Sud si vom incepe in acest an reabilitarea retelelor de apa potabila si canalizare in Centrul Istoric al Bucurestiului. De asemenea, vom participa la toate licitatiile pentru reabilitarea retelelor din mediul rural", a mai declarat Farc.
Firma Acvatot, cu capital francez, va investi, in acest an, aproximativ 400.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente si utilaje de constructii. In ultimii doi ani, compania a alocat pentru achizitii de utilaje un buget de circa doua milioane de euro, prin reinvestirea integrala a profitului.
Anul trecut, societatea a infiintat un departament rezervat proiectelor tehnologice speciale si a cumparat mai multe echipamente pentru reparatia conductelor si forari, care permit executarea lucrarilor cu ajutorul unei camere video, fara distrugerea infrastructurii.
Firma a fost infiintata in anul 2000, are capital integral francez si este detinuta de compania SETHA (Societe d'etude, de travaux hydrauliques et d'adduction d'eau), cu sediul la Paris. Acvatot are patru divizii specializate in retele de apa si canalizare, drumuri si retele diverse, proiecte tehnologice speciale si retele de gaze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.