Ziua Internationala a Francofoniei, 20 martie, va fi marcata de autoritatile romane prin organizarea unor manifestari culturale si de diplomatie publica, Guvernul alocand in acest sens, din bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), suma de 680.0
Ziua Internationala a Francofoniei, 20 martie, va fi marcata de autoritatile romane prin organizarea unor manifestari culturale si de diplomatie publica, Guvernul alocand in acest sens, din bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), suma de 680.000 de lei. Cea de-a 21-a aniversare a Zilei Internationale a Francofoniei va fi marcata, in tara, prin organizarea de catre MAE si Ministerul Educatiei si Cercetarii, a unui concurs lingvistic francofon destinat elevilor. Vor fi desemnati 15 castigatori care vor primi premii constand in excursii la Paris. Manifestarile organizate in afara tarii constau in participarea Romaniei la Festivalul de film francofon organizat in tarile terte, prezentare de film romanesc, expozitii de carte, de fotografii, filatelice, gastronomice, conferinte pe teme francofone cu participanti stabiliti in tara sau in afara ei. Manifestarile vor fi organizate in tara prin centrala Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar in afara tarii, prin misiunile diplomatice ale Romaniei. In fiecare an, statele membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), printre care si Romania, sarbatoresc la 20 martie Ziua Internationala a Francofoniei. Aniversarea marcheaza crearea, la 20 martie 1970, a Agentiei de Cooperare Culturala si Tehnica, devenita in prezent Agentia Interguvernamentala a Francofoniei, principalul operator din cadrul Francofoniei institutionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.