Gigantul american producator de componente auto Delphi este interesat sa construiasca o fabrica de motoare diesel la Iasi investitia fiind cifrata la sute de milioane de euro, a declarat primarul orasului Gheorghe Nichita, citat de Mediafax. Potrivit
Gigantul american producator de componente auto Delphi este interesat sa construiasca o fabrica de motoare diesel la Iasi investitia fiind cifrata la sute de milioane de euro, a declarat primarul orasului Gheorghe Nichita, citat de Mediafax. Potrivit acestuia investitia americana ar putea reprezenta o "mina de aur" pentru oras deoarece ar putea absorbi miile de disponibilizati din industria grea.
"Investitorii ne-au cerut sa le aratam mai multe locatii. Au nevoie de zece hectare pentru o investitie de ordinul sutelor de milioane de euro. Se vor crea multe locuri de munca, de ordinul miilor", a spus Nichita.
Primaria le-a propus reprezentantilor Delphi doua locatii, la intrarea din vestul orasului, langa fabrica Antibiotice, si la intrarea dinspre est, in zona Holboca.
Decizia Delphi de a investi la Iasi este urmare a planului de relocalizare si reorganizare a activitatilor din Statele Unite unde compania a declansat procedura de faliment din octombrie 2005. Delphi are vanzari anuale de peste 26 miliarde de dolari si peste 170.000 de angajati in 36 de tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.