Singurul suspect in cazul dublului asasinat comis la sfarsitul anului trecut la Brasov, cand doua farmaciste au fost impuscate in cap, a cerut ieri, la primul termen, amanarea procesului sau. Alexandru Diaconescu, care a fost asistat de un avocat num
Singurul suspect in cazul dublului asasinat comis la sfarsitul anului trecut la Brasov, cand doua farmaciste au fost impuscate in cap, a cerut ieri, la primul termen, amanarea procesului sau. Alexandru Diaconescu, care a fost asistat de un avocat numit din oficiu, a declarat in fata instantei ca avocatii alesi de el nu au putut ajunge la Tribunal. Magistratii au admis cererea criminalului de la farmacia "Thea", stabilind un nou termen de judecata pentru data de 28 iunie. Dupa cum se stie, in seara zilei de 6 decembrie 2004, farmacistele Manuela Cistian de 37 de ani si Daga Susan de 49 de ani au fost impuscate in cap, in incinta farmaciei "Thea" cu un pistol de calibru 5,6 mm. Alexandru Diaconescu, a fost prins in 15 decembrie 2004 la locuinta sa din Bucuresti, adus la Brasov si arestat preventiv. (G.T.)
Pericol de explozie
Pompierii timiseni au intervenit, marti seara, pentru a preveni producerea unei explozii intr-un depozit de utilaje agricole, ce apartine Fundatiei Caritas din Ciacova, unde izbucnise un puternic incendiu si unde erau depozitate mai multe tuburi de oxigen. Maiorul Gheorghe Campianu, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat, a declarat ca tuburile au fost racite cu apa, deoarece exista pericolul sa explodeze. De asemenea, localnicii au venit cu galeti si ligheane cu apa pentru a ajuta la stingerea flacarilor, deoarece vantul batea puternic si exista si pericolul ca jarul sa ajunga la casele din vecinatate. Presedintele Fundatiei Caritas, Gheorghe Koborsch, a declarat ca, probabil, focul a izbucnit de la cateva cartoane care au stat toata ziua sub cioburi de sticla, care s-au incins la soare. (G.T.)
Sinucidere pentru Romania
Un tanar de 24 de ani, din comuna satmareana Moftin, a incercat sa se sinucida taindu-si venele cu un cutit, motivul invocat pentru gestul sau fiind faptul ca Romania va rata integrarea in Uniunea Europeana din cauza lui. Potrivit IPJ Satu Mare, Daniel S., din Baia Mare, se intorcea acasa din Franta, unde studia de mai mult timp. La Arad, el s-a urcat intr-un autocar impreuna cu o colega de facultate si au pornit spre Baia Mare. Cand au ajuns in localitatea satmareana Moftin, tanarul si-a taiat cu un cutit venele de la mana dreapta. El a spus ca a recurs la acest gest pentru ca se simte responsabil in cazul in care Romania nu va fi admisa in Uniunea Europeana. Daniel a fost internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Satu Mare. (Mediafax)
Magistratii isi primesc banii
Ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), a dispus ca judecatoriile, tribunalele si curtile de apel sa inceapa sa achite drepturile salariale restante catre magistratii care au obtinut hotarari judecatoresti definitive in acest sens. Ministrul Justitiei a semnat, duminica, deciziile de repartizare a sumelor pentru aceste plati, care totalizeaza 300 de miliarde de lei. "Aceasta suma acopera o prima transa de 52 la suta din valoarea drepturilor salariale restante, urmand ca diferenta de pana la 577 de miliarde de lei sa se plateasca esalonat, in perioada imediat urmatoare",a declarat Monica Macovei. (G.T.)
Talhari dupa gratii
Politistii bucuresteni au reusit sa captureze patru talhari, dintre care doi minori, care actionau aproape in fiecare seara in parcul IOR din Capitala. Potrivit Politiei Capitalei, talharii erau cautati dupa ce, aproape zilnic, la Sectia 12 Politie au fost inregistrate plangeri ale victimelor. Victor T., de 21 de ani, Adrian P., in varsta de 23 de ani, cunoscut cu antecedente penale - fiind eliberat din penitenciar in 2003 dupa ce ispasise o pedeapsa pentru o talharie, Costin D., de 16 ani, si Ion C., de 15 ani, supravegheau, intre orele 19.30-23.00, aleile marginase ale parcului si acostau perechile de tineri care se plimbau. Ei ii amenintau cu un cutit si ii obligau sa le dea bunurile pe care le aveau asupra lor - bijuterii, telefoane mobile si bani.Victor T. si Adrian P. au fost arestati sub acuzatia de talharie, iar ceilalti doi, fiind minori, au fost incredintati parintilor. (G.T.)
Copii grav raniti
Patru persoane, intre care si doi copii in varsta de doi ani, respectiv cinci ani, au fost grav ranite, marti seara, dupa ce autoturismul in care se aflau s-a ciocnit cu o autoutilitara care nu a acordat prioritate in localitatea sibiana Cristian. Accidentul s-a produs pe DN 1, la intrarea in localitatea Cristian, dupa ce o autoutilitara, care iesea de pe un drum secundar, nu a acordat prioritate unui autoturism Dacia ce circula regulamentar din directia Sibiu-Alba. Cei patru pasageri din Dacia au fost grav raniti, doi dintre ei fiind transportati la Spitalul Judetean Sibiu. Copiii au ajuns la Policlinica de copii Luther, unde au ramas sub supraveghere medicala. "Eu ieseam din partea dreapta, l-am vazut pe dansul la departare foarte mare si am crezut ca pot sa ies, dar la jumatatea drumului mi-a incetinit motorul, n-am stiut ce sa mai fac si ne-am lovit", a declarat Daniel Herta, soferul vinovat de producerea accidentului. (G.T.)
Furt din capela
Persoane necunoscute au furat, in noaptea de marti spre miercuri, banii de pe pieptul unor persoane decedate depuse intr-o capela din Galati. Mai mult, profanatorii au baut vinul aflat la capataiul mortilor. Descoperirea macabra a fost facuta de ingrijitoarea capelei care impreuna cu rudele decedatilor a deschis dimineata casa mortuara. Administratorii capelei spun ca nu au mai auzit ca o casa mortuara sa fie sparta si ca necunoscutii se fac vinovati de profanare de morminte. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.