Actuala conducere a FR Atletism a batut toate recordurile! De ineficienta. Daca mai exista vreun dubiu ca lucrurile merg din rau in mai rau in atletismul neaos, orice nelamurire a fost spulberata cu ocazia Europenelor de sala, incheiate duminica sear
Actuala conducere a FR Atletism a batut toate recordurile! De ineficienta. Daca mai exista vreun dubiu ca lucrurile merg din rau in mai rau in atletismul neaos, orice nelamurire a fost spulberata cu ocazia Europenelor de sala, incheiate duminica seara la Birmingham. In premiera, la editia cu numarul 29, Romania nu si-a trecut in cont nici o medalie. Situatie previzibila, de altfel, avand in vedere rezultatele mediocre din ultima vreme, dar si haosul ce domneste in sediul din strada Primo Nebiolo. Cu un presedinte, Ilie Floroiu, labil psihic, care de la inscaunarea din 2005 joaca alba-neagra cu demisia, cu un post de secretar general liber de aproximativ un an, dar si cu un director tehnic, Constantin Mihail, care schimba permanent regulamentul dupa cum il taie mintea si orgoliul, starea de la noi a sportului rege in contextul olimpic s-a agravat inadmisibil. Iar Agentia Nationala pentru Sport si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman se zbenguiesc ca la "baba-oarba" in jurul unor bugete exorbitante alocate unor iresponsabili. Nu stiu cu precizie cu ce programe fantasmagorice le-or fi luat ochii cei de la FRA, dar bani si-au tras cu nemiluita fata de alte federatii, cand eficacitatea sportiva o dau rezultatele internationale. Aproape inexistente la competitiile de mare anvergura din ultimul timp. La seniori, nu la copilasi mici, mijlocii sau maricei, ca doar suntem in an preolimpic, cand se castiga pasapoartele pentru Beijing. Sa adaugam ca asa zisa noua echipa a lui Floroiu, care este mai veche decat obiceiurile orientale pe plaiurile mioritice, nu a fost in stare sa faca niste amarate de fise de post, iar sarcinile se repartizeaza dupa principiul "ia-le tu pe toate, ca poti duce, noi gandim, nu muncim!". Trai pe vatrai, asadar, pentru o majoritate ingrijoratoare, pe banii statului. Asta in conditiile in care aportul federal privat la capitolul venituri este mai mic de 20% la cheltuielile totale. Cat despre diminuarea relatiilor internationale nu prea mai are rost sa pomenim, ca pentru Floroiu este mai la indemana sa faca pe contabilul acasa, decat sa stranga maini necunoscute pe la concursurile unde inregistram numai minusuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.