Fondul american de investitii Providence Equity Partners va prelua, probabil, o participatie majoritara la principalul operator de telecomunicatii din Bulgaria, BTC, pentru 1,9 miliarde de euro. Actualul proprietar al BTC, omul de afaceri islandez Th
Fondul american de investitii Providence Equity Partners va prelua, probabil, o participatie majoritara la principalul operator de telecomunicatii din Bulgaria, BTC, pentru 1,9 miliarde de euro. Actualul proprietar al BTC, omul de afaceri islandez Thor Bjorgolfsson, urmareste sa obtina 1,8-2 miliarde de euro in urma vanzarii pachetului majoritar de actiuni BTC.
Thor Bjorgolfsson a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times, in luna ianuarie, ca intentioneaza sa vanda optiunea de cumparare a 65% din titlurile BTC, pe fondul cresterii interesului investitorilor pentru Bulgaria, dupa ce statul est-european a devenit membru UE, la 1 ianuarie.
Interdictia de a revinde BTC expira in acest an.
Bjorgolfsson a achizitionat, la inceputul anului 2006, dupa privatizarea BTC, optiunea de a prelua integral firma Viva Ventures, cu sediul la Viena, care detine 65% din titlurile principalului operator bulgar de telecomunicatii. Ulterior, omul de afaceri a mai cumparat 25% din titlurile BTC si controleaza, in prezent, 90% din actiunile companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.