Omul de afaceri George Paunescu va incepe in aceasta vara constructia unui ansamblu de circa 3.000 de apartamente la Arad, pe terenul de 25 de hectare al fostei fabrici de mobila IMAR, valoarea proiectului fiind estimata la peste 500 de milioane de e

Omul de afaceri George Paunescu va incepe in aceasta vara constructia unui ansamblu de circa 3.000 de apartamente la Arad, pe terenul de 25 de hectare al fostei fabrici de mobila IMAR, valoarea proiectului fiind estimata la peste 500 de milioane de euro. "Cartierul va fi construit pe un teren de 25 de hectare, situat in apropierea centrului Aradului. Terenul este proprietatea mea si valoreaza acum circa 45 de milioane de euro. Acum ne aflam in faza de autorizare si proiectare a cartierului", a declarat George Paunescu, citat de Mediafax.

IMAR va fi relocata la marginea orasului

Pe terenul pe care se va dezvolta proiectul a functionat fabrica de mobila IMAR Arad, care va fi relocata la marginea orasului si va relua productia la 1 septembrie anul acesta, data pana la care vor incepe si lucrarile de constructie a cartierului de locuinte.
"Ansamblul trebuie sa fie gata in maximum 20 de luni. Am ales Aradul pentru ca este o localitate unde somajul este sub 1%, pentru ca acolo sunt foarte multe companii multinationale si pentru ca este la maximum 6-700 de kilometri de patru capitale europene: Bucuresti, Viena, Budapesta si Belgrad", a explicat George Paunescu. Complexul rezidential va include restaurante, o baza sportiva si o gradinita.
Lucrarile de proiectare pentru ansamblu sunt asigurate de o firma italiana, iar constructorul va fi desemnat in urma unei licitatii care va avea loc in maximum trei luni.

Este proiectat si un mall de 40-60 milioane de euro

"In afara cartierului, care va costa peste 500 de milioane de euro, vom construi tot pe acest teren din Arad un mall, in parteneriat cu o firma straina, care il va proiecta si administra. Proiectul este estimat la 40-60 de milioane de euro", afirma George Paunescu.
Totodata, acolo va fi construita si o cladire de birouri care va avea si o galerie de magazine. Imobilul va avea o suprafata de 20.000 de metri patrati si va necesita o investitie de 12-14 milioane de euro. "Au venit la mine fonduri de investitii care vor sa cumpere toate apartamentele din complexul rezidential imediat ce voi incepe constructia lor. Analizam si aceasta oferta. Sunt si fonduri care vor sa fie partenere cu noi in acest proiect", spune George Paunescu, care adauga ca are suficiente fonduri pentru a putea finaliza si de unul singur proiectul.
Potrivit omului de afaceri, IMAR Arad, fabrica de mobila care va fi relocata la marginea orasului, va produce mobila de arta. "Investitia va fi structurata pe mai multe etape si va totaliza 30 de milioane de euro", precizeaza omul de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.