China a anuntat, ieri, un buget militar in crestere cu 17,8% pentru 2007, care se inscrie in deceniul de crestere anuala cu doua cifre, ceea ce ingrijoreaza comunitatea internationala in pofida asigurarilor date de Beijing asupra caracterului pasnic
China a anuntat, ieri, un buget militar in crestere cu 17,8% pentru 2007, care se inscrie in deceniul de crestere anuala cu doua cifre, ceea ce ingrijoreaza comunitatea internationala in pofida asigurarilor date de Beijing asupra caracterului pasnic al actiunii.
Fortele militare vor avea pentru 2007 un buget de aproape 351 miliarde de yuani (circa 45 miliarde de dolari), in crestere cu 53 de miliarde.
"China si-a sporit progresiv cheltuielile militare", a declarat Jiang Enzhu, purtatorul de cuvant al Adunarii nationale populare (Parlamentul), ale carui lucrari vor incepe luni, pentru circa zece zile. "Insa aceste cresteri sunt destinate compensarii punctelor slabe ale mijloacelor consacrate initial Apararii", a adaugat el. Cheltuielile militare vor reprezenta 7,5% din bugetul national, fata de 7,4 in 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.