Liderul UDMR Marko Bela (foto) a criticat dur, ieri, la Arad, clasa politica romaneasca, avertizand ca vor fi tensiuni daca nu va exista autonomie teritoriala. El a sustinut ca, la formarea coalitiei, Traian Basescu a acceptat “ideea de baza&r
Liderul UDMR Marko Bela (foto) a criticat dur, ieri, la Arad, clasa politica romaneasca, avertizand ca vor fi tensiuni daca nu va exista autonomie teritoriala. El a sustinut ca, la formarea coalitiei, Traian Basescu a acceptat “ideea de baza” a minoritatilor, iar acum “se face ca nu a auzit de ea”, informeaza Mediafax. “Nu este intamplator ca Legea minoritatilor s-a blocat si ca nici Uniunea Europeana nu se grabeste cu adevarat sa-i acorde atentie. Se tem cu totii de tensiuni. Trebuie sa spunem limpede: tensiuni vor fi daca nu vom avea Legea minoritatilor, daca nu vom avea autonomie culturala, daca nu va exista autonomie teritoriala, daca nu vom avea institutii de sine statatoare”, a spus Marko. “Noi ne-am dus la Bucuresti sa conlucram cu romanii. Parintii nostri ne-au spus adesea ca politicienii romani nu se tin de cuvant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.