Taxa pe gabarit, introdusa de la 1 martie, pentru camionagiii care tranzitau orasul Giurgiu, a fost suspendata de ieri-dimineata. Telefoanele „fierbinti“ primite de la Bucuresti l-au determinat pe prefectul Sergiu Stanisteanu sa ia masur
Taxa pe gabarit, introdusa de la 1 martie, pentru camionagiii care tranzitau orasul Giurgiu, a fost suspendata de ieri-dimineata. Telefoanele „fierbinti“ primite de la Bucuresti l-au determinat pe prefectul Sergiu Stanisteanu sa ia masuri.

Ziarul „Gardianul“ a avut dreptate. Articolul publicat in numarul nostru de ieri, privind introducerea, tam-nesam, a taxei pe gabarit de catre primarul orasului Giurgiu, Lucian Iliescu l-a determinat pe prefectul judetului Giurgiu, Sergiu Stanisteanu sa intervina pentru aplanarea situatiei tensionate. Astfel, prefectul a decis ca incepand de ieri soferii nu vor mai fi obligati sa plateasca taxa pe gabarit. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca primarul taxator Lucian Iliescu nu a anuntat in presa, asa cum cere legea, introducerea acestui nou bir. Ieri, soferii care au tranzitat orasul nu au mai fost obligati sa plateasca taxa pe gabarit. Prefectul a hotarat suspendarea taxei pe gabarit si ca urmare a faptului ca, agentii economici din Zona Libera Giurgiu au amenintat ca isi vor muta afacerile la Ruse-Bulgaria. Astfel, exista riscul ca cei peste 3.300 de angajati din Z ona Libera sa ramana fara locuri de munca.

O taxa clocita pe sest
Primarul Lucian Iliescu, cu complicitatea Consiliului Local Giurgiu decisese introducerea, de la 1 martie, a taxei pe gabarit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.