In decursul veacurilor, Preschimbarea painii si vinului in trupul si sangele Domnului in timpul Sfintei Liturghii a fost insotita de numeroase miracole, cum este si cel de la Trivandum-India, unde chipul Mantuitorului a aparut pe o ostie.

In decursul veacurilor, Preschimbarea painii si vinului in trupul si sangele Domnului in timpul Sfintei Liturghii a fost insotita de numeroase miracole, cum este si cel de la Trivandum-India, unde chipul Mantuitorului a aparut pe o ostie.

„Luati, mancati, acesta este Trupul Meu, care se frange pentru voi spre iertarea pacatelor.“ „Beti dintru acesta toti, acesta este Sangele Meu al Legii celei noi, care pentru voi si pentru multi se varsa, spre iertarea pacatelor.“

Preschimbarea painii si vinului in trupul si sangele Domnului, in timpul celui mai important moment al Sfintei Liturghii, este una dintre marile Taine ale Bisericii crestine. Pentru multi dintre semenii nostri, acest fapt este greu de crezut. Biserica insa a recunoscut, de-a lungul veacurilor, peste o suta de miracole euharistice, multe dintre ele avand loc in perioade in care credinta in transubstantiere, cum spun romano-catolicii, era in declin. Va prezentam astazi cateva dintre aceste miracole euharistice consemnate in lumea catolica, relatate in numarul pe luna februarie 2007 al revistei 'Lumea catoli ca>>.

Dupa cum se cunoaste, Parintii din pustiul Egiptului s-au numarat printre primii calugari crestini. Din perioada lor ne-a parvenit prima descriere a unui asemenea miracol.Traditia spune ca unuia dintre acesti calugari ii era greu sa priceapa prezenta reala a Mantuitorului Iisus in painea si vinul sfintite in timpul Liturghiei.

Doi dintre fratii lui s-au rugat insa pentru intarirea credintei lui. Asa se face ca, in timpul unei Sfinte Liturghii, cand preotul si-a indreptat mana catre painea aflata pe altar, trei calugari au zarit alaturi un copilas. Iar cand preotul a inceput sa franga painea, un inger a coborat cu sabie si a turnat din sangele copilasului in potir.

In timpul impartasaniei, calugarul a primit in gura bucati de carne sangeranda. Infricosat tare, a strigat: „Doamne, cred ca aceasta paine este trupul Tau, iar in acest potir, sangele Tau“. In acea clipa, carnea a luat chipul painii.

Picaturi de sange cazute din sfanta impartasanie
Pe la 1263, Papa Urban al IV-lea primea un raport despre o intamplare petrecuta in localitatea Bolseno din Italia, in care i se aducea la cunostinta faptul ca in timpul celebrarii Sfintei Liturghii din acea localitate de catre un preot german cunoscut drept Petru din Praga, care avea si el probleme cu intelegerea doctrinei transubtantierii, din ostie (bucata de paine care se transforma in trupul Domnului in timpul Liturghiei) a inceput sa curga sange. In urma anchetei desfasurate s-a constatat ca este vorba despre un miracol. Dovada a acelui eveniment este panza numita corporal pe care au cazut cateva picaturi de sange in timpul sfintirii, care este expusa si astazi in Catedrala din Orvieto, din Italia.Un alt miracol s-a petrecut la Liturghia din Duminica Pastelui, in anul 1331, intr-un satuc din centrul Frantei, numit Blanot. Atunci, in timpul impartasirii unei femei numite Jacquette, preotul nu a observat ca ostia a cazut din gura femeii pe haina care ii acoperea mainile. Atragandu-i-se atentia, preotul s-a intors sa ia ostia, dar in locul ei a vazut o pata sangerie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin