Judetul Harghita se confrunta cu o situatie greu de imaginat: in 43 de localitati, peste 2.300 de gospodarii nu au curent electric. Costul lucrarilor de electrificare se ridica la aproximativ 32 de mii RON, suma de care nu dispune nici prefectura, n
Judetul Harghita se confrunta cu o situatie greu de imaginat: in 43 de localitati, peste 2.300 de gospodarii nu au curent electric. Costul lucrarilor de electrificare se ridica la aproximativ 32 de mii RON, suma de care nu dispune nici prefectura, nici consiliile locale, iar Electrica, fiind o firma privata, nu are nici un interes sa investeasca in gospodarii private.

In Harghita , 2.369 de gospodarii traiesc ca-n Evul Mediu, iar locuitorii in cauza apeleaza la ajutorul opaitului, acestia nebeneficiind inca de inventia lui Edison. Pe primul loc in acest nefericit clasament se afla comuna Galautas, cu 355 de locuinte. Urmeaza in top comunele Joseni si Corbu cu 350, respectiv 105 gospodarii neelectrificate pana in prezent. In aceasta situatie se regasesc gospodarii situate chiar si in mediul urban, cazul municipiilor Miercurea Ciuc (49), Toplita (55) si orasul Balan (100).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.