Membrii retelei criminale cunoscute sub numele de „gruparea sportivilor“, cu exceptia sefului galeriei echipe de fotbal Steaua, Gheorghe Mustata, au fost pusi, in libertate, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta Tribunalului Bucure
Membrii retelei criminale cunoscute sub numele de „gruparea sportivilor“, cu exceptia sefului galeriei echipe de fotbal Steaua, Gheorghe Mustata, au fost pusi, in libertate, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta Tribunalului Bucuresti a admis revocarea masurii arestarii preventive pentru noua persoane, insa procurorii au atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis eliberarea lor.

Ancheta in acest caz a fost declansata ca urmare a unor informatii potrivit careia pe raza Capitalei a fost initiata o grupare infractionala care actiona in mod coordonat in scopul comiterii de infractiuni grave specifice criminalitatii organizate - santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale „la comanda“, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu etc. -, obtinand astfel beneficii materiale si financiare.

Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost initiata de persoane care s-au aflat in anturajul retelei infractionale conduse de fratii Ion si Vasile Balint, asa-numitul clan al Camatarilor, si a actionat in perioada 2003 - 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.