Curtea de Apel Bucuresti a prelungit, ieri, cu o luna mandatul de arestare emis pe numele medicului pediatru Razvan Tranca, sub acuzatiile de tentativa de omor si viol, dupa ce, miercuri, Tribunalul Bucuresti hotaråse punerea sa in libertate <
Curtea de Apel Bucuresti a prelungit, ieri, cu o luna mandatul de arestare emis pe numele medicului pediatru Razvan Tranca, sub acuzatiile de tentativa de omor si viol, dupa ce, miercuri, Tribunalul Bucuresti hotaråse punerea sa in libertate

Ieri, procurorul de sedinta a anuntat ca anchetatorii au inceput urmarirea penala fata de un coleg al lui Razvan Tranca, chirurgul Felix Negoitescu, acuzat ca a depus o marturie mincinoasa in favoarea medicului Andreei

Potrivit avocatei Alice Draghici, aparatorul lui Razvan Tranca, in dosar a aparut o femeie pe nume Luminita, cunoscuta si sub numele de Lazarica, aflata acum in programul de protectia martorilor, care sustine ca ea obisnuieste sa-si inchirieze garsoniera, contra sumei de 100.000 lei, medicilor care nu aveau unde sa intretina relatii sexuale

Printre clienti, spune „Lazarica“, s-a aflat si medicul Razvan Tranca

Sotia acestuia, Mariana Tranca, s-a intors acasa, alaturi de cei doi copii, dar, potrivit avocatei Alice Draghici, nu se stie daca „medicul va ramåne cu ea, daca se va impaca cu Andreea sau daca se va casatori, pe viito r, cu o a treia persoana“.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, in complet de trei, ca medicul Razvan Tranca, acuzat de tentativa de omor si viol, sa ramana in spatele gratiilor pe perioada derularii anchetei. In vreme ce avocatul apararii, Alice Draghici, a solicitat eliberarea pe motiv ca Razvan Tranca nu ar prezenta pericol public, ba, dimpotriva, prin prisma meseriei, el ar putea fi de ajutor societatii, reprezentantul Parchetului a atras atentia asupra faptului ca, o data revenit la locul de munca, medicul s-ar putea folosi din nou tocmai de calitatea sa pentru a corupe minore.

Medicul acuzat ca ar fi violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe minora Andreea M. ramane, in continuare, in spatele gratiilor, in stare de arest preventiv - a decis, ieri, un complet al Curtii de Apel Bucuresti format din trei magistrati. Mai exact, instanta a admis recursul inaintat de procurori impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care respinsese cererea de prelungire a mandatului de arestare, depusa de Parchet. Principalele argumente ale reprezentantului Parchetului au fost violenta faptelor de care este acuzat Razvan Tranca - tentativa de omor si viol -, dar si faptul ca medicul nu a deschis usa anchetatorilor in seara derularii incidentului, mascatii fiind nevoiti sa forteze intrarea in apartamentul sau. Totodata, procurorul de sedinta a aratat ca Razvan Tranca a modificat locul comiterii faptei, avand timp sa faca ordine in casa, in incercarea de a induce anchetatorii in eroare. La asta se adauga faptul ca inculpatul a preferat, initial, sa nu colaboreze cu anchetatorii, refuzand sa faca declaratii.

Pe langa acuzele de tentativa de omor si viol, procurorul de sedinta a atras atentia si asupra posibilitatii punerii in discutie a incalcarii prevederilor art. 198, alin. 2, Cod Penal, care reglementeaza relatiile sexuale cu un minor: „Cu aceeasi pedeapsa (de la 3 la 10 ani - n.r.) se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care are intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia“.

Apararea zice ca nu-i viol, ci relatie amoroasa
Avocatul apararii, Alice Draghici, a „protestat“, insa, fata de punerea in discutie a prevederilor art. 198, atata vreme cat clientului sau nu i-a fost, oficial, adus la cunostinta acest capat de acuzare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.