Dupa simularile de cutremur  din   sectoarele 2 si 6 ale Capitalei, Prefectura Bucuresti a pus in scena, ieri, o noua simulare de seism care a demonstrat ca de la teorie la practica este un drum lung. Sau, potrivit aprecierilor prefec
Dupa simularile de cutremur din sectoarele 2 si 6 ale Capitalei, Prefectura Bucuresti a pus in scena, ieri, o noua simulare de seism care a demonstrat ca de la teorie la practica este un drum lung. Sau, potrivit aprecierilor prefectului Mantale, „ar fi trebuit o simulare cat mai reala“. Asta, in preziua comemorarii a 30 de ani de la cutremurul care a devastat Capitala.

Exercitiul tactic, desfasurat in colaborare cu autoritatile locale, a avut loc pe strada Franceza, in centrul istoric al Bucurestiului. Locatia a fost aleasa avandu-se in vedere gradul mare de risc din zona centrului vechi si faptul ca nu este o artera foarte populata, deci actiunea nu ar fi provocat probleme localnicilor. Conform scenariului, la ora 10.31, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a fost resimtit in Capitala provocand, in zona strazii Franceze, moartea a 18 persoane, ranirea altor 50, evacuarea de urgenta a 200 de locatari, distrugerea completa a unei cladiri si avarierea, la diferite grade, a tuturor celorlalte.

Teoria e buna, practica ne omoara
La intalnirea ce a precedat exerciti ul de simulare, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a convocat reprezentantii tuturor autoritatilor implicate, singurele care nu au raspuns la raport fiind Inspectoratul de Stat in Constructii si Institutul de Fizica a Pamantului. Desi, prin definitie, simularea unei actiuni de criza presupune interventia in timp real a fortelor participante si a factorilor de resort, exercitiul a inceput cu mai bine de patruzeci de minute intarziere fata de ora anuntata, iar reprezentatia catastrofei nu a fost prea convingatoare pentru curiosii care asteptau ceva mai multe sirene si elicopterul ce trebuia sa survoleze deasupra zonei „dezastrului“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.