La o zi dupa ce a fost desemnat presedinte al comisiei parlamentare privind suspendarea sefului statului, Dan Voiculescu a tinut sa faca o precizare: "Va asigur ca aceasta comisie va fi una obiectiva", a declarat liderul PC. Pentru acuratetea informa
La o zi dupa ce a fost desemnat presedinte al comisiei parlamentare privind suspendarea sefului statului, Dan Voiculescu a tinut sa faca o precizare: "Va asigur ca aceasta comisie va fi una obiectiva", a declarat liderul PC. Pentru acuratetea informatiei, el a mai spus insa si ca pe parcursul anchetei pot aparea fapte penale comise de presedinte. Drept pentru care, comisia va intocmi un dosar separat in acest caz si informatiile respective vor fi trimise la Parchet.
Intrebat daca are informatii care sa sustina astfel de acuzatii, Voiculescu a explicat ca el spune ca "este posibil sa apara si alte fapte decat cele pentru care a fost convocata comisia".
In context, liderul PC a declarat ca membrii comisiei au discutat despre posibilitatea invitarii la audiere a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu, insa asupra acestor puncte nu a fost luata o decizie. Senatorul PC a adaugat ca la secretariatul comisiei a fost deja inregistrata o cerere de audiere a presedintelui Traian Basescu, depusa de deputatul independent Nati Meir.
Sedintele vor fi publice si vor incepe de luni. Membrii comisiei au convenit sa se intruneasca in fiecare zi a saptapmanii viitoare, de luni pana joi.
Articolul 76 al Regulamentului Camerei Deputatilor, care sta si la baza functionarii acestei comisii parlamentare, prevede ca membrii comisiei pot cita la audieri orice persoana care poate avea cunostinta de fapte sau imprejurari de natura a servi la aflarea adevarului.
Acelasi articol mai stabileste ca persoanele citate au obligatia de a se prezenta la audieri, insa nu sunt prevazute sanctiuni in cazul in care cei citati refuza invitatia comisiei de ancheta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.