Costurile de intretinere a apartamentelor din complexurile rezidentiale noi, si asa suficient de ridicate, pot creste cu usurinta in functie de facilitatile oferite de dezvoltatori viitorilor locatari. Comparativ cu taxele platite de proprietarii lo
Costurile de intretinere a apartamentelor din complexurile rezidentiale noi, si asa suficient de ridicate, pot creste cu usurinta in functie de facilitatile oferite de dezvoltatori viitorilor locatari. Comparativ cu taxele platite de proprietarii locuintelor din blocurile comuniste, cele achitate de locuitorii apartamentelor noi cresc odata cu serviciile de securitate si a altor facilitati oferite, apreciaza analistii imobiliari, transmite NewsIn. Intretinerea unui apartament dintr-un complex rezidential nou sau a unuia de vile de lux poate ajunge chiar si la 300 - 400 de euro, in functie de ceea ce ofera dezvoltatorul proiectului. Exceptand intretinerea propriu-zisa, locatarii noilor ansambluri trebuie sa plateasca suplimentar pentru serviciile oferite de serviciul de paza, de instalatori, cat si pentru intretinerea piscinei. "In multe cazuri, constructorul sau chiar dezvoltatorul proiectului se ocupa si de serviciul de administrare al complexului imobiliar si tot el este si responsabil de calitatea serviciilor oferite. In functie de ce costuri suplimentare si cati oameni plateste, intretinerea poate fi de la 50 de euro pe luna sau poate ajunge chiar la 3-400 euro", sustin reprezentantii mai multor firme de consultanta imobiliara de pe piata bucuresteana. Serviciile secundare sporesc si ele costurile intretinerii - cele de securitate incheiate cu anumite firme, dar si serviciile gen piscina, care trebuie intretinuta, si chiar sala de fitness, au explicat analistii citati de NewsIn. Conform reprezentantilor companiei de consultanta imobiliara Colliers International, intretinerea unei locuinte dintr-un complex imobiliar nou nu poate fi mult mai mare ca intr-un bloc vechi, dar este normal sa fie mai ridicata si din cauza facilitatilor oferite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.