Pirelli, care in acest an sarbatoreste un secol de victorii in cursele cu motor, va fi furnizor exclusiv in WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) pentru o perioada de 3 ani, intre 2008 si 2010. Consiliul mondial al FIA, reunit la inceputul acestei sap

Pirelli, care in acest an sarbatoreste un secol de victorii in cursele cu motor, va fi furnizor exclusiv in WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) pentru o perioada de 3 ani, intre 2008 si 2010. Consiliul mondial al FIA, reunit la inceputul acestei saptamani intr-o sesiune extraordinara la Paris, a acceptat oferta Pirelli privind furnizarea anvelopelor, ca apreciere nu numai a produsului si a preocuparii companiei pentru inovatie tehnologica, dar si pentru obiectivul pe care Pirelli si l-a propus, de a sustine tinerele talente si de a promova campionatele nationale.
Pirelli este deja prezent in aproximativ 20 de raliuri nationale si internationale, precum si in IRC (Competitia de Raliuri Intercontinentala).

Grand Am series, prima batalie castigata

Printre argumentele care au fost in favoarea deciziei FIA se numara implicarea Pirelli timp de un secol in sustinerea curselor cu motor in general si a campionatelor de raliuri, in mod special. Succesul Pirelli in licitatia privind contractul WRC este a doua reusita a companiei intr-o perioada de numai cateva saptamani: la sfarsitul lunii ianuarie, Grand Am series, cel mai important campionat din Statele Unite pentru prototipuri si unul dintre cele mai populare in randul fanilor americani, a preferat tot anvelopele Pirelli PZero pentru sezoanele 2008-2010.

Istorie de o suta de ani

"Cursele fac parte din DNA-ul Pirelli, astfel ca un angajament de o asemenea importanta reprezinta o recunoastere a implicarii noastre constante in cursele de motor care continua de mai bine de o suta de ani", declara Paul Hembry, director al diviziei Pirelli Competizioni. "In ceea ce priveste Campionatul Mondial de Raliuri, unde exista o sinergie intre FIA, ISC, piloti si constructori, decizia noastra este de a contribui esential la promovarea acestui sport magnific in care Pirelli a obtinut victorii memorabile si care a condus la dobandirea unei experiente pretioase pentru noi in ceea ce priveste dezvoltarea anvelopelor".

Performantele Pirelli PZero

In 2007, Pirelli va concura si in IRC (cu etape in Europa, Africa si Asia) si in aproximativ 20 de campionate nationale si internationale, inclusiv cele din Australia, Polonia, Irlanda, Ungaria, Romania, Turcia si Austria, Grecia, Elvetia si Germania, ca si in Franta, Noua Zeelanda, Brazilia, Portugalia-Azore, Orientul Mijlociu si Asia-Pacific. In mod sigur, acesta este un angajament extrem de important pentru noi, dar este in acelasi timp un angajament pe care Pirelli s-a angajat sa il respecte la un nivel inalt, oferind intotdeauna produse competitive acelor piloti care folosesc anvelope Pirelli PZero", a mai subliniat Mario Isola, manager de raliu la Pirelli Competizioni.
Colina Motors este unic distribuitor in Romania al anvelopelor de competitie Pirelli Competizioni si totodata distribuitor al gamei de anvelope de strada Pirelli. Incepand din acest an, Colina Motors a devenit partener Pirelli si in toate activitatile de comercializare si promovare legate de sportul cu motor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.