Mii de piese de patrimoniu, monede sau obiecte arheologice au fost recuperate in ultimele luni de autoritatile romane de la colectionari sau de la cautatorii de comori din judetele Alba sau Hunedoara. Obiectele au fost date in custodia Muzeului Natio
Mii de piese de patrimoniu, monede sau obiecte arheologice au fost recuperate in ultimele luni de autoritatile romane de la colectionari sau de la cautatorii de comori din judetele Alba sau Hunedoara. Obiectele au fost date in custodia Muzeului National al Unirii din Alba Iulia.
Directorul adjunct al Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, Viorica Suciu, spune ca institutia a primit in custodie, in ultima perioada, aproape 10.000 de obiecte, atat monede izolate, cat si tezaure monetare, dar si piese arheologice recuperate din diverse situri arheologice.
Piesele urmeaza sa fie expertizate de specialisti. Cel mai mare tezaur monetar aflat in prezent in custodia muzeului numara aproape 2.700 de piese.
Directorul adjunct al muzeului din Alba Iulia a adaugat ca printre piesele pe care institutia le-a primit in custodie se afla si o importanta colectie de peste 300 de piese, statuete sau monede vechi, confiscate de la un om de afaceri din Alba Iulia, unele fiind expertizate si clasificate ca fiind piese de patrimoniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.