Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI reaminteste detinatorilor de certificate de inmatriculare vechi ca mai sunt cateva zile pana cand autoturismele le vor fi radiate din circulatie. Mai sunt doar
Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI reaminteste detinatorilor de certificate de inmatriculare vechi ca mai sunt cateva zile pana cand autoturismele le vor fi radiate din circulatie. Mai sunt doar 5 zile pana la radierea de drept a vehiculelor cu certificate de inmatriculare vechi. Conform art. 6 din Legea nr. 432 din 27.11.2006 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, "in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii". Prin certificate de inmatriculare eliberate conform Decretului nr. 328/1966, se inteleg certificatele emise pana in anul 1997. Potrivit MAI, in perioada iunie-octombrie 2006, DRPCIV a transmis celor aproximativ 400.000 de posesori ai unor astfel de certificate, scrisori de atentionare. In urma acestui demers au fost preschimbate aproximativ 50.000 de documente model vechi, restul opinand ca nu mai exista fizic, intrucat au apartinut, in general, unor unitati economice desfiintate (CAP-uri, IAS-uri, alte intreprinderi de stat) si pentru care nu s-a solicitat radierea din evidenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.