Comisia Europeana a amenintat, ieri, Microsoft cu noi amenzi, deoarece Executivul european a apreciat ca gigantul american nu s-a conformat inca sanctiunilor din martie 2004 pentru monopol si i-a dat corporatiei americane o luna sa raspunda acuzatiil
Comisia Europeana a amenintat, ieri, Microsoft cu noi amenzi, deoarece Executivul european a apreciat ca gigantul american nu s-a conformat inca sanctiunilor din martie 2004 pentru monopol si i-a dat corporatiei americane o luna sa raspunda acuzatiilor.
"Este prima data in 50 de ani cand o intreprindere refuza sa se conformeze regulilor europene ale concurentei. Este regretabil", a comentat purtatorul de cuvant Jonathan Todd, al comisarului european al Concurentei, Neelie Kroes.
In martie 2004, Comisia Europeana a condamnat numarul unu mondial in informatica la o amenda record de 497 de milioane de euro, cea mai mare amenda aplicata de Bruxelles unei companii si ii ceruse companiei sa divulge documentatia tehnica necesara concurentilor sai pentru a dezvolta programe informatice compatibile cu sistemul de operare Windows.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.