O delegatie formata din reprezentanti ai producatorului de gaze Romgaz Medias si oficiali ai Ministerului Economiei va efectua, in perioada 5-8 martie, o vizita la Moscova, pentru discutii cu Gazprom pe tema proiectului de constructie in parteneriat
O delegatie formata din reprezentanti ai producatorului de gaze Romgaz Medias si oficiali ai Ministerului Economiei va efectua, in perioada 5-8 martie, o vizita la Moscova, pentru discutii cu Gazprom pe tema proiectului de constructie in parteneriat a depozitului de gaze de la Margineni. "Subiectul principal al intalnirii va fi constructia depozitului, iar noi vom incerca sa aducem in discutie si posibilitatea unor importuri directe de gaze din Rusia", a declarat agentiei Mediafax, directorul general al Romgaz, Alexa Jakab. Vizita este programata pentru perioada 5-8 martie, iar discutiile cu Gazprom vor avea loc in intervalul 6-7 martie. Grupul rus Gazprom a solicitat, in luna februarie, intr-o scrisoare adresata Romgaz, o intalnire pe tema constructiei depozitului de gaze de la Margineni-Roman. Anul trecut, vicepresedintele Gazprom, Alexander Medvedev, a fost in Romania pentru a dezbate aceasta problema cu autoritatile romane. Discutiile dintre Romgaz si Gazprom pentru constructia depozitului de la Margineni, precum si pentru extinderea retelei de tranzit a gazelor rusesti prin Romania si participarea Gazprom la privatizarea unor companii societatilor romanesti din domeniul gazelor naturale, au inceput inca din 2003, insa pana in prezent nu s-a ajuns la niciun acord. Constructia depozitului de gaze necesita fonduri cuprinse intre 120 de milioane de euro si 258 de milioane de euro. Depozitul va putea inmagazina pana la doua doua miliarde de metri cubi de gaze. Pe de alta parte, Romgaz asteapta din partea companiei de petrol si gaze canadiene EnCana Corporation sa solicite o intalnire pentru a discuta un parteneriat in domeniul explorarilor de gaze. Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a declarat, saptamana trecuta ca EnCana este interesata sa participe, in parteneriat cu Romgaz, la derularea unor proiecte de explorare in domeniul gazelor naturale in Romania. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.