Marile companii au alocat anul trecut, in medie, 70.000 de euro pentru serviciile de relatii publice, conform primului studiu privind perceptia serviciilor de PR realizat in Romania si operat de Clubul Companiilor de Relatii Publice (CCRP) si de comp
Marile companii au alocat anul trecut, in medie, 70.000 de euro pentru serviciile de relatii publice, conform primului studiu privind perceptia serviciilor de PR realizat in Romania si operat de Clubul Companiilor de Relatii Publice (CCRP) si de compania Daedalus Consulting, transmite NewsIn. Participanti la studiu au fost cei mai importanti 200 de investitori si de advertiseri din Romania. Aproximativ 70% dintre intervievati au raspuns ca vor aloca resurse financiare suplimentare in 2007, in timp ce doar 5% intentioneaza sa reduca bugetele alocate activitatii de PR.
Pentru aproximativ 30% dintre respondenti activitatile de relatii publice sunt asimilate planului de marketing, in timp ce 38% dintre acestia considera ca activitatile de PR reprezinta o parte a planului general de afaceri.
Potrivit CCRP, doar aproximativ 35% din companiile intervievate au compartimente distincte de relatii publice, iar in aproape 53% din cazuri activitatile de relatii publice intra in atributiile departamentului de marketing. Studiul mai arata ca aproape 35% din companii folosesc comunicarea corporativa, iar 13,7% folosesc doar comunicarea de marketing.
Reprezentantii CCPR spun ca sumele folosite pentru dezvoltarea serviciilor de relatii publice nu ofera o imagine corecta a bugetelor alocate PR-ului, pentru ca in studiu nu au fost precizate activitatile pe care o companie le intreprinde si care pot fi definite ca activitati de PR.
Cercetarea a fost realizata de Clubul Companiilor de Relatii Publice si de compania Daedalus Consulting in perioada noiembrie 2006 - ianuarie 2007. Datele au fost colectate prin interviuri telefonice realizate cu cei mai importanti 200 de investitori si de advertiseri din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.