Bursa din Shanghai a inregistrat si ieri o puternica scadere, indicele compozit al principalelor valori pierzand 2,91% la inchidere, pe o piata inca tensionata, dupa ce Bursa chinezeasca a cazut, marti, cu aproape 9%, cel mai puternic declin din ulti
Bursa din Shanghai a inregistrat si ieri o puternica scadere, indicele compozit al principalelor valori pierzand 2,91% la inchidere, pe o piata inca tensionata, dupa ce Bursa chinezeasca a cazut, marti, cu aproape 9%, cel mai puternic declin din ultimii zece ani.
Bursa din Tokyo a continuat, de asemenea, sa scada. Indicele Nikkei de la Bursa nipona, care a scazut cu 2,85%, a incheiat urmatoarea sesiune tot in cadere, cu 0,86%. De asemenea, Bursa din Taipei, care a fost inchisa miercuri, a incheiat sedinta de joi in scadere cu 2,83%.
Potrivit brokerilor, pietele asteapta, daca tensiunile s-au calmat, asa cum au preconizat analistii, sau daca situatia va degenera intr-o criza durabila.
Numerosii jucatori de pe piata prevad o lunga perioada de nervozitate. "Investitorii se intreaba daca furtuna a trecut intr-adevar sau nu", a comentat strategul de la Mizuho Investors Securities, Masatoshi Sato. Acesta a adaugat ca pietele se pot astepta la fluctuatii bruste acolo unde preturile sunt supraevaluate. Sato a mai estimat ca volatilitatea se va pastra probabil, cel putin pana la jumatatea lunii martie.
Wall Street a inregistrat, marti, cea mai mare cadere dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, dupa care ulterior a avut o revenire timida, de 0,43% pentru Dow Jones, crestere considerata prea slaba pentru a fi linistitoare.
Panica ce a cuprins marti pietele asiatice si, apoi, prin contaminare, aproape toate bursele lumii, a avut originea in China.
Prabusirea cotatiilor si indicilor la Bursa din Shanghai a fost determinata de zvonuri care afirmau ca Guvernul de la Beijing intentioneaza sa taxeze suplimentar castigurile de pe piata de capital pentru a descuraja speculatiile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.