BT Securities, compania de brokeraj a Bancii Transilvania, si-a redus participatia la Banca Transilvania, dupa ce a vandut peste 800.000 de actiuni. In urma tranzactiei, BT Securities a obtinut aproape 900.000 de lei. Conform unui comunicat transmis
BT Securities, compania de brokeraj a Bancii Transilvania, si-a redus participatia la Banca Transilvania, dupa ce a vandut peste 800.000 de actiuni. In urma tranzactiei, BT Securities a obtinut aproape 900.000 de lei. Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, tranzactia s-a perfectat la un pret mediu de 1,1137 lei.
Pachetul de actiuni scos de societatea de brokeraj la vanzare reprezinta 27% din totalul actiunilor detinute in cadrul bancii. Actiunile detinute de BT Securities provin din conversia obligatiunilor emise de banca. BT Securities a obtinut circa trei milioane de actiuni ale Bancii Transilvania in urma conversiei obligatiunilor, care a avut loc la 1 noiembrie 2006. Pretul, pe actiune, la care a avut loc conversia, a fost de 1,0587 lei.
Astfel, in urma tranzactiei de la BVB, BT Securities a obtinut un profit de 5,2% pe actiune.
"Vanzarea acestor actiuni a avut loc in conformitate cu politica grupului pentru a evita detinerile incrucisate in cadrul grupului", transmite comunicatul companiei.
BT Securities si Banca Transilvania sunt companii din Grupul Financiar Banca Transilvania, iar Banca Transilvania detine 95% din capitalul social al BT Securities.
Banca Transilvania a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care banca s-a extins cu 126 de unitati si sucursale si a investit 93 milioane lei in 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.