Scaderile generale inregistrate de bursele din intreaga lume, ca urmare a scaderii bursei din China, s-au resimtit si pe piata Rasdaq. Indicele general al pietei, Rasdaq-C, a inregistrat ieri o scadere de 1,55% fata de inchiderea precedenta, in timp
Scaderile generale inregistrate de bursele din intreaga lume, ca urmare a scaderii bursei din China, s-au resimtit si pe piata Rasdaq. Indicele general al pietei, Rasdaq-C, a inregistrat ieri o scadere de 1,55% fata de inchiderea precedenta, in timp ce companiile listate la prima categorie a pietei s-au depreciat cu 4,13%. Aceeasi evolutie au avut-o si titlurile listate in categoria a doua, astfel ca indicele RAQ-II s-a depreciat cu 1,23%. Valoarea totala a tranzactiilor a ajuns la 10,877 milioane de lei, iar cea mai mare pondere din lichiditate au avut-o tranzactiile realizate cu titlurile companiei Dafora Medias. Actiunile companiei au ajuns la inchiderea sedintei la un pret de 4 lei/titlu, in scadere cu 3,61% fata de inchiderea de marti. Valoarea tranzactiilor a ajuns la 3,011 milioane de lei. La categoria de baza a Rasdaq, pe locul doi in topul rulajelor s-au plasat actiunile Condmag, cu un rulaj de 1,572 milioane de lei. Actiunile companiei au avut o scadere mai mare, de 8,78%, pretul unei actiuni ajungand la 1,35 lei. Cu un rulaj ridicat s-au remarcat ieri si actiunile Mittal Steel Roman, valoarea tranzactiilor ajungand la 1,695 milioane de lei. Pretul unei actiuni a inregistrat o scadere de 17,53%. Actiunile Albalact au avut ieri o scadere de 1,62%, in timp ce titlurile Ardaf s-au depreciat cu 0,57%. Valoarea totala a tranzactiilor de la categoria intai a ajuns la 1,849 milioane de lei, in timp ce la categoria a doua, lichiditatea a ajuns la 70.474 lei. La categoria de baza a Rasdaq, valoarea tranzactiilor a ajuns la 7,81 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.