1 Martie 2007de Adina Vlad

Lectura de un minut

Profitul net al grupului Banca Comerciala Romana (BCR) a crescut anul trecut cu 20,4%, la 214,5 milioane euro, dupa deducerea cheltuielilor de restructurare si evaluare, potrivit raportului financiar preliminar publicat, miercuri, de actionarul major
Profitul net al grupului Banca Comerciala Romana (BCR) a crescut anul trecut cu 20,4%, la 214,5 milioane euro, dupa deducerea cheltuielilor de restructurare si evaluare, potrivit raportului financiar preliminar publicat, miercuri, de actionarul majoritar, banca austriaca Erste. Fara influenta costurilor cu restructurarea si evaluarea, profitul a urcat cu 43%, la 254,2 milioane de euro.
Astfel, la nivelul grupului BCR s-au inregistrat in perioada octombrie - decembrie 2006 costuri de restructurare si evaluare de cel putin 40 de milioane de euro. Activele grupului au urcat cu 38,6%, la 14,02 miliarde de euro.
"Rezultatele excelente obtinute de noua noastra subsidiara, BCR, reprezinta in mod particular o satisfactie deosebita. Profitul net pe care aceasta l-a inregistrat, inainte de cheltuielile pentru procesul de restructurare, a crescut cu aproape 38% ajungand la 254 milioane euro", a declarat intr-un comunicat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.
Rezultatele sunt calculate conform standardelor internationale de contabilitate. Luand in calcul aprecierea leului fata de euro cu 3,37%, ratele de crestere ale profitului au fost de 16,4% si, respectiv, 38%, se mentioneaza in raport. Rezultatele BCR au fost consolidate in cele ale Erste Bank incepand cu 12 octombrie 2006, data la care s-a finalizat transferul pachetului majoritar de actiuni la institutia romaneasca de credit catre banca austriaca.
Pe ansamblul anului 2006, venitul net din dobanzi al BCR a urcat cu circa 20%, la aproximativ 480 de milioane de euro, iar cel din comisioane cu 6%, la 161 milioane de euro. Marja de dobanda a scazut la 6%, de la 6,7% in august 2006, ca urmare a cresterii rezervelor minime si a presiunii concurentiale.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.