BRD-Groupe Société Générale a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri din operatiuni de factoring de 1,12 miliarde de lei, in crestere cu 152% comparativ cu 2005, informeaza institutia. Banca a obtinut din aceasta activitate o cota de piata de
BRD-Groupe Société Générale a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri din operatiuni de factoring de 1,12 miliarde de lei, in crestere cu 152% comparativ cu 2005, informeaza institutia. Banca a obtinut din aceasta activitate o cota de piata de 42%, valoarea totala a pietei fiind estimata la 750 milioane de euro. Operatiunile de factoring intern au crescut cu 171% fata de 2005, la 818,8 milioane de lei (240 milioane de euro). Totodata, operatiunile de factoring de import, introduse pentru prima oara pe piata romaneasca de BRD, au avansat de peste sapte ori in 2006, comparativ cu anul anterior. Numarul clientilor care au utilizat servicii de factoring a crescut de peste doua ori, la 408, corespunzator unui numar de peste 800 debitori si peste 155.000 de facturi administrate. BRD a lansat operatiuni de factoring in anul 1993, prin afilierea la organizatia Factors Chain International. Pachetul de servicii de factoring al BRD (finantare, administrare de creante, colectare, acoperirea riscului de neplata) vizeaza atat factoringul intern, cat si pe cel international de export si de import. BRD este a doua banca din Romania, avand, la sfarsitul anului trecut, active de peste opt miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.