Cursul mediu al euro a urcat ieri aproape de pragul de 3,4 lei, pe o piata deosebit de agitata, de aceasta evolutie profitand si dolarul.
Pe fondul unei cereri mari de valuta, raportul euro/leu a urcat ieri pana la 3,4050 lei, dupa ce deschide
Cursul mediu al euro a urcat ieri aproape de pragul de 3,4 lei, pe o piata deosebit de agitata, de aceasta evolutie profitand si dolarul.
Pe fondul unei cereri mari de valuta, raportul euro/leu a urcat ieri pana la 3,4050 lei, dupa ce deschiderea fusese realizata in jurul valorii de 3,3960 lei.
Moneda unica nu a reusit sa se mentina peste pragul de 3,4050 lei, in piata aparand ordine de vanzare de valuta speculative, cotatiile coborand spre valori de 3,3940 - 3,3950 lei, acestea mentinandu-se si la inchidere. In aceste conditii, cursul mediu al monedei europene a urcat de la 3,3853 la 3,3961 lei.
In ceea ce priveste evolutia viitoare a raportului euro/leu, parerile sunt impartite.
Conform unor surse din piata, exista inca mari cantitati de valuta care asteapta aparitia unui curs cat mai bun pentru a intra, in timp ce unii analisti considera insa ca speculatorii ar putea opta pentru o retragere generalizata de pe pietele emergente, in primavara.
Interesant este faptul ca dobanzile overnight nu au inregistrat scaderi, ele mentinandu-se la valori de 7,5 - 8%, aproape de dobanda de politica monetara a BNR, de 8%/an.
Cursul mediu al monedei americane a urcat ieri de la 2,5625 la 2,5748 lei, beneficiind de suportul raportului euro/leu.
Pe pietele internationale, euro a fluctuat intre 1,3179 si 1,3244 dolari. Euro a scazut in cursul diminetii, dolarul recuperand o parte din pierderile inregistrate dupa evolutia negativa a burselor la nivel mondial, in special cea chinezeasca, si ultimele declaratii ale fostului presedinte al Fed, Alan Greenspan, care a atras atentia asupra perspectivelor intrarii economiei SUA in recesiune, ceea ce ar atrage o scadere a dobanzilor americane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.