Pericolul epidemiilor ce pot aparea la animale, mai ales cel al raspandirii gripei aviare, determina UE sa ia masuri concrete. Uniunea a hotarat sa creeze echipe permanente de reactie, care sa intervina atat in tarile membre, cat si in cele din afara
Pericolul epidemiilor ce pot aparea la animale, mai ales cel al raspandirii gripei aviare, determina UE sa ia masuri concrete. Uniunea a hotarat sa creeze echipe permanente de reactie, care sa intervina atat in tarile membre, cat si in cele din afara UE. La aparitia unei epidemii serioase la animale, reactia rapida este esentiala, iar sprijinul specializat oficial poate fi crucial pentru controlarea situatiei, arata un comunicat al Comisiei Europene.
Echipa va include specialisti in domeniul veterinar, virusologie, teste de laborator, managementul riscului si alte domenii relevante, care trebuie sa intervina in cazul unor crize in domeniul sanatatii animalelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.