Directorul general al Directiei Juridice din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Mindrut, a fost retinut ieri de procurorii anticoruptie dupa ce a pretins si primit 40.000 euro de la administratorii unei firme
Directorul general al Directiei Juridice din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Mindrut, a fost retinut ieri de procurorii anticoruptie dupa ce a pretins si primit 40.000 euro de la administratorii unei firme din Buzau pentru a nu le penaliza societatea. Tribunalul Bucuresti urma sa se pronunte ieri asupra propunerii de arestare preventiva pentru 29 de zile, formulata de procurori pe numele lui Alexandru Mindrut, Ludmilei Buzu si lui Sergiu Bulatel sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, respectiv dare de mita.
Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2006 - februarie 2007, Alexandru Mindrut (avand initial calitatea de consilier in cadrul AVAS - Directia Activitatea de Postprivatizare, iar pe parcursul desfasurarii activitatii infractionale devenind director general al Directiei Juridice in cadrul aceleiasi institutii) a pretins suma de aproximativ 40.000 euro de la invinuitii Guma Valeriu, Buzu Ludmila si Bulatel Sergiu (reprezentanti ai SC Gerom SA Buzau) pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu legate de impunerea unor penalitati societatii din Buzau care nu a respectat clauzele contractuale angajate ca urmare a privatizarii. In schimbul banilor, Mindrut a acordat o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale societatii pe care o reprezentau.
Prima transa a mitei, 20.000 euro, a fost primita de Mindrut la data de 11 septembrie 2006, iar cea de-a doua la data de 27 februarie, cand a si fost prins in flagrant delict. In acest dosar, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Alexandru Mindrut, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, si a invinuitilor Buzu Ludmila, Bulatel Sergiu si Guma Valeriu, pentru savarsirea infractiunii, respectiv dare de mita. In urma retinerii lui Mindrut, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a dispus suspendarea imediata a contractului individual de munca al acestuia, asigurand totodata DNA ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate informatiile solicitate in vederea instrumentarii cazului. "Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului considera ca situatia creata aduce mari prejudicii institutiei si activitatii pe care aceasta o desfasoara si precizeaza ca respectiva intamplare reprezinta un caz singular, ce contravine grav principiilor dupa care isi desfasoara activitatea", noteaza AVAS intr-un comunicat remis presei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.