Compania Henkel Romania, lider mondial in domeniul adezivilor comerciali si profesionali, detergentilor, produselor de curatat si produselor cosmetice, a inregistrat anul trecut pe piata locala afaceri record de peste 100 milioane de euro (370 milioa
Compania Henkel Romania, lider mondial in domeniul adezivilor comerciali si profesionali, detergentilor, produselor de curatat si produselor cosmetice, a inregistrat anul trecut pe piata locala afaceri record de peste 100 milioane de euro (370 milioane lei noi), in crestere cu 34% fata de valoarea din 2005, a declarat ieri presedintele filialei locale a companiei, Liviu Sfrija.
Profitul inregistrat de companie anul trecut a fost de 13,5 milioane euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, aproape jumatate din cifra de afaceri realizata anul trecut - 46 milioane de euro - a fost realizata de divizia Adezivi comerciali si profesionali, care a avut cea mai spectaculoasa crestere prin marca Ceresit.
"Divizia de Adezivi a inregistrat anul trecut afaceri mai mari cu 60% decat in 2005, valoarea acestora fiind de 46 milioane de euro din suma totala inregistrata de companie anul trecut", a declarat Iulian Mangalagiu, Business Unit Manager Divizia Adezivi, Henkel Romania.
Divizia de adezivi comerciali si profesionali a vandut anul trecut peste 250.000 tone, din care 235.000 tone au provenit de la fabrica pe care compania o are in afara Capitalei. Pentru anul in curs, Henkel si-a bugetat investitii de 4 milioane de euro, in special in dezvoltarea capacitatilor de productie si deschiderea de show-room-uri pentru clientii profesionisti. "Anul acesta intentionam sa ne continuam dezvoltarea pe piata romaneasca si vom investi in capacitati de productie sau noi produse", a mai declarat presedintele Henkel Romania. Compania a deschis recent primul show-room in Bucuresti, proiect in care a investit 100.000 de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, pentru 2007 mai este programat un al doilea spatiu expozitional in Capitala si alte doua in provincie, orasele alese fiind Ploiesti si Targu Mures.
Compania Henkel activeaza pe piata romaneasca din 1994, ca filiala a Henkel Austria - devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe -, are 440 de angajati si un portofoliu format din 30 de marci (produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali, tehnologii).
La nivel de grup, Henkel a avut anul trecut vanzari de 12,74 miliarde de euro si un profit operational de 1,298 miliarde euro, in crestere cu 11,7 % fata de 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.