Dupa ce in ultimele 3 saptamani bucurestenii au fost lasati in bezna de mai multe ori, conducerea Electrica Muntenia Sud (EMS) a iesit, ieri, la rampa, dand vina pe constructorii neglijenti care nu respecta regulile privind siguranta retelelor electr

Dupa ce in ultimele 3 saptamani bucurestenii au fost lasati in bezna de mai multe ori, conducerea Electrica Muntenia Sud (EMS) a iesit, ieri, la rampa, dand vina pe constructorii neglijenti care nu respecta regulile privind siguranta retelelor electrice. Ca sa mai linisteasca putin spiritele agitate de defectiunile la echipamentele electrocasnice, directorul general al companiei, Mircea Patrascoiu, a anuntat o serie de masuri care vor determina reducerea drastica a avariilor. Peste 55 milioane euro va investi EMS in acest an pentru modernizarea retelelor de distributie a energiei, promitand in acelasi timp ca ii va despagubi pe consumatorii ale caror aparate casnice s-au defectat din cauza fluctuatiilor de curent electric.
Exasperati la maximum de desele pene de curent, bucurestenii pot sta linistiti. Conducerea EMS a promis ca ii va despagubi pe toti cei care s-au trezit cu aparatura defecta. Mircea Patrascoiu a spus ca, pana in prezent, Electrica a onorat toate cererile de despagubire, iar numarul acestora nu este mare, avand in vedere ca sunt 850.000 de clienti casnici. Referitor la incidentul de sambata trecuta, din Bucuresti, in urma caruia mai multe persoane s-au plans ca li s-au ars aparatele electrocasnice, Patrascoiu spune ca o singura persoana a cerut despagubiri, iar cererea ei a fost onorata. Dintr-un post de transformare se alimenteaza circa 200 de clienti, a precizat Patrascoiu, sustinand ca datele prezentate de presa, conform carora au fost afectate de un singur incident 40.000 de persoane, ar fi eronate.

Neglijenta si instalatii depasite

In ultimele trei saptamani, bucurestenii s-au confruntat cu patru pene de curent, in timp ce, in luna ianuarie, cel putin alte trei defectiuni la reteaua EMS au lasat in bezna mai multe zone din Capitala. "Din punctul de vedere al indicelui global de continuitate a alimentarii cu energie electrica, Bucurestiul sta foarte bine, cu o valoare de 99,9%. Retelele nu sunt vechi, dar nu sunt nici printre cele mai noi. Dar starea retelelor nu este singura cauza a defectiunilor. De multe ori, vina apartine unor constructori neglijenti, care nu respecta regulile privind siguranta retelelor electrice", a declarat, ieri, directorul general al EMS.
O treime din instalatiile subterane din Bucuresti au o vechime de 30 de ani, iar instalatiile din centrul Capitalei au chiar peste 50 de ani vechime. Capacitatea acestora este total depasita, in conditiile in care consumul inregistrat anul trecut a fost cu 15% mai mare decat in 2005", a explicat oficialul EMS.
Directorul general al furnizorului de energie din Capitala a precizat ca investitiile din anii precedenti au determinat scaderea numarului de incidente in retea, in 2006, numarul defectiunilor reducandu-se cu 15-20% fata de ultimii trei ani.
Directorul general al EMS a explicat, de asemenea, ca gradul de alimentare cu electricitate in Bucuresti se incadreaza in indicatorul de performanta stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). " Potrivit statisticilor ANRE, in cazul Electrica Muntenia Sud, identificarea unei defectiuni se realizeaza in timp de o ora, iar rezolvarea acesteia in patru ore.
In marile orase din Europa, timpul mediu de rezolvare a acestora este de doua ore, astfel incat ne incadram in indicatorul de performanta", a spus Patrascoiu.
Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" cuprinde trei sucursale, care deservesc trei zone, respectiv municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Giurgiu, cu un numar total de consumatori de peste 1,1 milioane.
Alimentarea cu energie electrica a mai multor consumatori din zona cuprinsa intre Soseaua Panduri si Calea 13 Septembrie, din sectorul 5 al Capitalei, a fost intrerupta, marti dupa-amiaza, din cauza unei avarii la reteaua electrica de medie tensiune, acesta fiind ultimul incident inregistrat in Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.