Toyota Motor Corp intentioneaza sa investeasca aproximativ 100 miliarde yeni, echivalentul a 830 milioane dolari, pentru a construi o uzina de productie in Mississippi, a anuntat marti cotidianul japonez Nikkei. Fabrica va intra in functiune in anul
Toyota Motor Corp intentioneaza sa investeasca aproximativ 100 miliarde yeni, echivalentul a 830 milioane dolari, pentru a construi o uzina de productie in Mississippi, a anuntat marti cotidianul japonez Nikkei. Fabrica va intra in functiune in anul 2009 si va construi modelul Highlander SUV. Uzina va avea o capacitate anuala de 150.000 unitati, a precizat cotidianul nipon.
Investitia s-ar putea ridica, insa, la 200 miliarde yeni si fabrica va avea o capacitate de productie de 200.000 unitati pe an, conform informatiilor furnizate de agentia de stiri Kyodo.
Grupul Toyota, care in cursul acestui an ar putea prelua sefia mondiala a producatorilor de automobile, devansand grupul american General Motors, a precizat ca a analizat mai multe amplasamente privind construirea unei uzine de productie in SUA, avand in vedere extinderea sistemului local de productie. In cursul acestui an se asteapta ca Toyota sa depaseasca, in clasamentul producatorilor de automobile din SUA, si producatorul Ford Motor Co, acesta din urma fiind cu doar un punct procentual inaintea firmei nipone in 2006. Pentru a evita posibilele probleme politice legate de majorarea importurilor de automobile din Japonia catre Statele Unite, cel mai mare producator nipon de automobile este constrans sa isi extinda productia in regiune. Anul trecut, doar jumatate din autovehiculele Toyota vandute in SUA au fost produse in America.
Analistii sunt de parere ca grupul este nevoit sa extinda capacitatea de productie in SUA intr-un ritm de o uzina pe an, avand in vedere actuala rata de crestere a vanzarilor Toyota.
Printre celelalte state luate in considerare pentru construirea unei uzine de productie se numara Tennessee si Arkansas, a precizat Nikkei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.