Sports Direct International, cea mai mare firma de retail de echipamente sportive din Marea Britanie, a obtinut peste 929 milioane de lire (1,82 miliarde de dolari) prin vanzarea de actiuni printr-o oferta publica initiala, scrie Bloomberg. Sports Di
Sports Direct International, cea mai mare firma de retail de echipamente sportive din Marea Britanie, a obtinut peste 929 milioane de lire (1,82 miliarde de dolari) prin vanzarea de actiuni printr-o oferta publica initiala, scrie Bloomberg. Sports Direct, care detine 465 de magazine de tip discount, a vandut 309,6 de milioane de actiuni la pretul de 300 de pence/titlu, cea mai ridicata valoare folosita pentru a vinde pe piata actiuni investitorilor, a anuntat compania, intr-un comunicat de presa. Firma ar putea scoate la vanzare o participatie aditionala de 15 procente, ceea ce ar mari valoarea castigurilor la 1,07 miliarde de lire. Mike Ashley, fondatorul companiei, a decis sa vanda 43 de procente din Sports Direct, la 25 de ani dupa ce a deschis primul sau magazin, cand inca era adolescent. Ashley ar putea vinde inca 6,5%, dupa ce investitorii au cerut o cantitate de 2,7 ori mai mare decat cea de pe piata. Sports Direct a depasit in 2005 pe concurentul JJB Sports pentru a deveni astfel cel mai mare retailer de echipament sportiv din Marea Britanie dupa ce a scazut preturile si a cumparat linia de imbracaminte Donnay si Lonsdale si dreptul de a produce echipament de tenis si crichet Slazenger.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.