Malta va depune marti cererea pentru aderare la zona euro. Statul solicita primirea in grupul celor 13 state care utilizeaza moneda unica, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, a declarat primul-ministru maltez, Lawrence Gonzi, relateaza Reuters, prel
Malta va depune marti cererea pentru aderare la zona euro. Statul solicita primirea in grupul celor 13 state care utilizeaza moneda unica, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, a declarat primul-ministru maltez, Lawrence Gonzi, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. "Maine vom depune cererea pentru a primi raportul de convergenta", a declarat Gonzi cu putin timp inainte de demararea intrunirii Eurogrupului, compus din ministrii de Finante ai Uniunii Europene. Cererea Maltei trebuie analizata de Comisia Europeana si de Banca Centrala Europeana inainte ca ministrii de Finante ai statelor membre UE sa decida daca statul mediteranean poate adera la blocul celor 13 state ce folosesc moneda unica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.