Ultima saptamana a oferit o imagine de mahala a personajelor principale din fotbalul romanesc. Oficialii de la Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timisoara si FC National s-au certat fiecare cu fiecare, adresandu-si jigniri care au depasit uneori limitele
Ultima saptamana a oferit o imagine de mahala a personajelor principale din fotbalul romanesc. Oficialii de la Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timisoara si FC National s-au certat fiecare cu fiecare, adresandu-si jigniri care au depasit uneori limitele vulgaritatii. Daca s-ar fi mentinut hotararea luata pe 17.09.2006 de Comitetul Executiv al FRF, aceste grupari ar fi fost depunctate. La jumatatea lunii noiembrie pedeapsa cu depunctarea a fost, insa, inlocuita cu o amenda ce nu sperie milionarii in euro care se cearta ca la usa cortului.

Cu toate ca lupta in prima parte a clasamentului se mai da doar pentru locurile doi si trei, fotbalul romanesc trece printr-o perioada tensionata fara precedent. Daca pana acum se certau, in acelasi timp, intre ele doua sau, cel mult, trei cluburi, luna februarie a adus razboaie intre Rapid si Steaua, Dinamo si Rapid, Dinamo si Steaua, FC National si Poli Timisoara, Universitatea Craiova si FRF, Poli Timisoara si FRF, FC National si LPF, cluburi si arbitri. „Munitia” este reprezentata de declaratii care includ de la ironie pana la obscenitati. Mocirla din fotbalul romanesc devine din ce in ce mai adanca, iar c onducatorii FRF si LPF nu gasesc nici o masura care sa puna stop jignirilor. Relevant in acest sens este felul in care s-a „spalat pe maini” Dumitru Dragomir, presedintele Ligii: „Asta e, domnule, ce sa facem? Fotbal fara scandal nu se poate. Sa-i judece comisiile abilitate. Eu spun doar atat: vinovatii sa fie trasi la raspundere”.

Regulamentul ii acopera pe mahalagii
Comisiile LPF si FRF nu mai au dreptul de a se autosesiza, ceea ce le permite conducatorilor de cluburi sa se balacareasca in voie. Daca nu ii reclama nimeni, ei scapa nepedepsiti. Si asa, cel mai rau lucru care i se poate intampla lui Marian Iancu, care i-a adresat obscenitati lui Claudio Zambon, este sa primeasca o amenda. Situatia ar fi fost alta daca s-ar fi mentinut decizia luata de Comitetul Executiv al FRF pe 27 septembrie 2006, potrivit careia declaratiile calomnioase ale conducatorilor atrageau depunctarea cluburilor. Aceiasi oameni din Comitetul Executiv au schimbat, insa, decizia, pe 19 noiembrie 2006, hotarand ca jignirile sa fie pedepsite doar cu o amenda de la 20.000 la 200.000 RON. Pedeapsa cu depunctarea mai e valabila doar in cazul in care respectivii oficiali recurg la acte de violenta. Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, ne-a declarat: „Este un moment mai greu, deoarece sunt foarte multi bani la mijloc de pe urma participarii in Liga Campionilor. Cei care se simt lezati trebuie sa faca o intampinare pentru a se naste un litigiu. Noi nu ne putem autosesiza, o poate face doar DNA-ul. Altfel, fiecare poate spune ce vrea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.