Camera Deputatilor a anulat prevederile ordonantei de guvern care interzice functionarea magazinelor duty-free in frontierele de stat ale Romaniei, aproband o lege de respingere a ordonantei. Legea se afla, in prezent, spre promulgare, la presedintie
Camera Deputatilor a anulat prevederile ordonantei de guvern care interzice functionarea magazinelor duty-free in frontierele de stat ale Romaniei, aproband o lege de respingere a ordonantei. Legea se afla, in prezent, spre promulgare, la presedintie. Deputatii au votat in unanimitate legea de respingere a ordonantei de urgenta 48/2006 care impunea desfiintarea, dupa data aderarii, a magazinelor duty-free in frontierele de stat si la bordul aeronavelor care calatoresc in tarile UE. In prezent, mai functioneaza doar trei magazine duty-free diplomatice amplasate in Capitala. Produsele comercializate in regim duty-free sunt scutite de la plata taxelor vamale, a TVA si a accizelor. Potrivit ANAF, magazinele din aceasta categorie au reprezentat o sursa de contrafacere si evaziune fiscala care ajungea sa fie de ordinul milioanelor de euro, lunar, intr-un singur punct de vanzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.