Grupul american din industria de nutreturi Alltech ar putea construi o unitate de productie in Romania, relateaza Mediafax. Alltech estimeaza ca va inregistra in acest an, din activitati de distributie, o crestere a vanzarilor cu 50% fata de nivelul
Grupul american din industria de nutreturi Alltech ar putea construi o unitate de productie in Romania, relateaza Mediafax. Alltech estimeaza ca va inregistra in acest an, din activitati de distributie, o crestere a vanzarilor cu 50% fata de nivelul de circa patru milioane euro din 2006. "La nivel global, cresterea vanzarilor Alltech este estimata in acest an la circa 25%, insa avand in vedere ca piata din Romania este in plina dezvoltare, aici cresterea vanzarilor va fi de 50%", a declarat Pearse Lyons, presedintele Alltech. Grupul produce ingrediente pentru nutreturi si aditivi furajeri, fiind prezent in peste 80 de state. "Evolutia noastra in alte piete a presupus deschiderea unor unitati de productie sau a unor centre de cercetare, dupa ce am constituit o echipa buna si am realizat un anumit cuantum al vanzarilor. In Romania avem aceasta baza a vanzarilor, avem si o echipa buna si ne gandim sa deschidem o unitate de productie. Nu stim inca ce vom produce, urmeaza sa analizam posibilitatile pe care Romania le ofera", a afirmat Lyons.
El a apreciat ca fermierii romani trebuie sa fie interesati intr-un grad mai ridicat de nutritia animalelor, intrucat aceasta influenteaza productivitatea. "Avand in vedere ca Romania tocmai a aderat la UE, iar piata europeana este una libera si foarte competitiva, fermierii trebuie sa fie preocupati de productivitatea animalelor pe care le detin, pentru ca in alte state UE nivelul acestei productivitati este mare, comparativ cu Romania", a adaugat reprezentantul Alltech. Piata aditivilor si ingredientelor pentru nutreturile animale are un potential imens in Romania, insa este afectata de lipsa tehnologiei, a mai spus Lyons. Cea mai mare parte a afacerilor companiei este reprezentata de furnizarea de solutii pentru industria de nutreturi, aproape 80% din vanzari provenind din acest sector. Totodata, Alltech este furnizor de ingrediente specializate pentru industria alimentara si a alcoolului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.