Spitalele vor trebui sa faca publice si esecurile interventiilor chirurgicale ale propriilor medici. Potrivit unui proiect de ordin privind aprobarea criteriilor de calitate a serviciilor medicale furnizate asiguratilor, in indicatorii de calitate a
Spitalele vor trebui sa faca publice si esecurile interventiilor chirurgicale ale propriilor medici. Potrivit unui proiect de ordin privind aprobarea criteriilor de calitate a serviciilor medicale furnizate asiguratilor, in indicatorii de calitate ai spitalelor vor intra si rata mortalitatii la pacientii operati, precum si rata infectiilor de plaga la pacientii cu interventie chirurgicala. “Desi rata mortalitatii intraspitalicesti era si pana acum un indictor de calitate, aceasta nu corespundea realitatii. Si asta deoarece pacientii aflati in stadiu terminal erau trimisi sa moara acasa, in cele mai multe cazuri la cererea rudelor, care doreau sa evite formalitatile greoaie de recuperare a celui decedat. Datele referitoare la numarul de decese inregistrate pe fiecare medic ar trebui sa fie publice. Trebuie tinut insa cont si de complexitatea cazurilor, care pot fi, uneori, depasite din punct de vedere medical”, ne-a declarat Cristian Vladescu, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.