Pretul detergentilor de pe piata romaneasca va creste considerabil, dupa ce Ministerul Mediului a decis ca producatorii trebuie sa renunte la fosfatii din compozitia acestora, in scopul imbunatatirii calitatii apelor. Ministrul mediului, Sulfina Bar
Pretul detergentilor de pe piata romaneasca va creste considerabil, dupa ce Ministerul Mediului a decis ca producatorii trebuie sa renunte la fosfatii din compozitia acestora, in scopul imbunatatirii calitatii apelor. Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a anuntat ca vrea sa-i determine pe producatori sa accepte de buna voie aceasta masura. In cazul in care demersul sau nu va reusi, producatorii vor fi obligati printr-un nou act normativ sa se conformeze. Mai mult, refuzul categoric al acestora ar putea conduce la masuri drastice, cum ar fi amenzile usturatoare, a spus Sulfina Barbu.

Detergentii ecologici sunt o raritate pe piata romaneasca, pentru ca au un pret de vanzare de cateva ori mai mare decat cel al detergentilor obisnuiti.

Costul detergentilor de pe piata romaneasca va creste substantial, in urma deciziei Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) de a le impune producatorilor sa renunte la fosfatii din compozitia acestora. Detergentii ecologici, aproape inexistenti pe piata authtona, au costuri de productie ridicate, care se reflecta, evi dent, in pretul de vanzare, care este mai mare de cateva ori decat cel al detergentilor obisnuiti.

MMGA va inainta producatorilor de detergenti propunerea de eliminare a fosfatilor din productia de detergent, in vederea imbunatatirii calitatii apei, a declarat, ieri, ministrul de resort, Sulfina Barbu, citata de NewsIn. Ministrul a explicat ca intentia MMGA este de a-i convinge pe producatorii de detergenti sa adopte voluntar aceasta masura. Aceasta a mai precizat ca, in cazul in care negocierile cu producatorii de detergenti vor esua, ar putea fi adoptat un act normativ in acest sens, prin care sa fie obligati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.